PREMIERA IN ROMANIA: NETOPIA SI ORANGE INTRODUC PLATA PRIN SMS LA CALATORIILE CU FLY TAXI
15 January 2013

PREMIERA IN ROMANIA: NETOPIA SI ORANGE INTRODUC PLATA PRIN SMS LA CALATORIILE CU FLY TAXI

Netopia mobilPay, lider pe piaţa din Romania in ceea ce priveşte microplaţile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanţi procesatori de plaţi online prin card, a introdus, in premiera pe piata romaneasca, un nou serviciu, care permite utilizatorilor de servicii de telefonie Orange sa plateasca prin SMS calatoriile cu taxiurile Fly Taxi din Bucuresti. 

Serviciul va oferi clientilor Fly Taxi care au instalata aplicatia pentru smartphone posibilitatea de a comanda un taxi si de a calatori in oras folosind o metoda de plata alternativa, si anume cea prin SMS.

„Aceasta optiune este disponibila doar abonatilor sau utilizatorilor de cartele PrePay din reteaua Orange. Valoarea calatoriei platita de utilizator prin SMS va aparea in urmatoarea factura, daca plata a fost facuta de pe un abonament, sau aceasta va fi scazuta din creditul initial – in cazul in care a fost realizata de pe un telefon cu cartela PrePay”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.

Referitor la modul in care functioneaza aplicatia, reprezentantul mobilPay a afirmat ca, dupa accesarea acesteia, clientul trebuie sa selecteze locul de plecare, in situatia in care acesta nu este detectat automat, precum si destinatia de sosire. Dupa ce aplicaţia calculeaza preţul calatoriei, este afisat indicativul maşinii şi i se cere clientului confirmarea pentru plata direct cu telefonul. Ulterior, clienţii primesc prin SMS confirmarea plaţii.

Serviciul este disponibil si din strainatate si permite comandarea si plata calatoriei in avans cu programarea zilei si locului de preluare din Bucuresti. In cazul celor care solicita un taxi la terminalul Sosiri din cadrul Aeroportului Henri Coanda din Bucuresti, acestia sunt asteptati de catre şoferul taxiului cu o pancarta pe care le este scris numele.

In ceea ce priveste valorile calatoriilor cu Fly Taxi, acestea au fost stabilite in functie de zonele de transfer, in numar de patru: zona 1 – nord, zona 2 – centru, zona 3 – dintre centru si periferie si zona 4 – periferie (Vestul, Sudul si Estul Bucurestiului).

„Pe langa faptul ca serviciul pe care il lansam, impreuna cu Orange si Fly Taxi, reprezinta o premiera pentru piata romaneasca, acesta are si o serie de avantaje pentru clienti. In primul rand, acestia nu vor mai fi nevoiti sa comande un taxi prin dispecerat – totul se va face prin cateva click-uri. In plus, lucrul cel mai important este ca plata se va face prin SMS, clientul nu va mai avea nevoie de bani cash, iar pretul calatoriei va fi unul fix, stiut de catre utilizatori anterior efectuarii comenzii”, a aratat Antonio Eram.

Aplicatia Fly Taxi se adreseaza posesorilor de smartphone-uri, este disponibila atat pentru sistemul de operare Android, cat si iOS, si poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store.

fly taxi


10 April 2014

Antonio Eram, mobilPay.com: Pentru plăţile sub 20 de euro SMS-ul este rege. Plata medie prin aplicaţii wallet este de 200 de lei

1 April 2014

Prima plată offline cu ajutorul telefonului s-a realizat într-o florărie din Braşov

27 March 2014

Şi cardurile Maestro permit plăți online de pe telefon prin mobilPay Wallet