AM DEPASIT 1 MILION TRANZACTII ONLINE CU CARDUL IN PRIMUL SEMESTRU
22 July 2013

AM DEPASIT 1 MILION TRANZACTII ONLINE CU CARDUL IN PRIMUL SEMESTRU

Peste un milion de tranzactii online cu cardul am inregistrat in primul semestru al acestui an, iar tranzactia medie aproape s-a dublat in aceeasi perioada, ajungand de la 90 la 160 de lei.

Comunicatul de presa, mai jos:

“Romanii au inceput sa capete tot mai multa incredere in platile efectuate online, cu cardul, iar acest lucru se reflecta si in tranzactiile procesate de mobilPay in prima parte a acestui an. In plus, investitiile realizate de noi pentru a imbunatati experienta de cumparare, precum si procesul de implementare al sistemului de plata online, au contribuit la cresterea continua a business-ului”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA mobilPay.

Compania a procesat in primele sase luni din acest an peste un milion de plati online cu cardul, cu 15% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce valoarea medie a unei plati a urcat de la 90 la 160 de lei in primul semestru din 2013.

Mai mult, in prima jumatate a acestui an, NETOPIA mobilPay a intermediat plati online record, pentru produse electro IT si turistice.

“Am procesat in prima parte a anului si tranzactii care au depasit 7.000 de euro pentru o achizitie de pe un site de produse electro IT, dar si plati de peste 3.500 de euro pentru bilete de avion, ceea ce dovedeste, inca o data, ca indiferent de valoarea cumparaturilor, platile online sunt la fel de sigure”, a spus Antonio Eram.

De la inceputul acestui an, peste 450 de comercianti noi s-au alaturat procesatorului, de la companii din industria de turism pana la magazine online si furnizori de servicii.

Compania a mizat in ultimii ani pe implementarea celor mai noi tehnologii in domeniul platilor mobile si pe oferirea catre comercianti a unei platforme complete, care sa cuprinda toate modalitatile de plata posibile pentru clientul final: SMS, card, cash, transfer bancar, plati in rate. Printre noutatile implementate in acest an se numara lansarea unui parteneriat cu Credit Europe Bank. In urma acestui acord, partenerii mobilPay au deja posibilitatea de a oferi clientilor si sistemul atractiv de cumparaturi in rate prin CardAvantaj. Pe de alta parte, magazinele online partenere CardAvantaj pot opta pentru solutia completa de procesare NETOPIA mobilPay.

De asemenea, NETOPIA a fost primul dezvoltator din Romania al unei aplicatii pentru plati cu ajutorul telefonului mobil. In prezent, prin mobilPay MasterCard Mobile se pot realiza diverse plati, precum cele de facturi sau pentru produse si servicii furnizate de diversi comercianti parteneri, dar si reincarcarea cartelelor preplatite.

Conform estimarilor procesatorului de plati, anul trecut, numarul romanilor care au platit online cu cardul a fost de 1,5 milioane, iar piața de profil s-a ridicat la peste 6 milioane de tranzacții. Dintre acestea, NETOPIA mobilPay a procesat circa 1,9 milioane de tranzacții, cu 35% mai multe decat in 2011.


10 April 2014

Antonio Eram, mobilPay.com: Pentru plăţile sub 20 de euro SMS-ul este rege. Plata medie prin aplicaţii wallet este de 200 de lei

1 April 2014

Prima plată offline cu ajutorul telefonului s-a realizat într-o florărie din Braşov

27 March 2014

Şi cardurile Maestro permit plăți online de pe telefon prin mobilPay Wallet