Una din zece plăţi online a fost făcută de pe smartphone sau tabletă
21 February 2014

Una din zece plăţi online a fost făcută de pe smartphone sau tabletă

La sfârşitul anului 2013, peste 8% din plăţile online au fost realizate de pe dispozitive mobile, ceea ce înseamnă că aproape una din zece plăţi online a fost efectuată de pe smartphone sau tabletă, potrivit estimărilor Netopia mobilPay, unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card. 

Reprezentanţii companiei apreciază că numărul plăţilor online de pe dispozitive mobile se va dubla în 2014, la un total de peste 1 milion de tranzacţii, pe măsură ce tot mai mulţi comercianţi online vor investi în dezvoltarea de versiuni mobile ale site-urilor proprii.

În 2013, volumul pieţei locale de plăţi online cu cardul s-a ridicat la circa 7 milioane de tranzacţii, dintre care peste 400.000 de tranzacţii au fost realizate de pe dispozitive mobile, nivel calculat la o rată medie anuală de 6%. În ceea ce priveşte ponderea tranzacţiilor online realizate de pe dispozitive mobile, aproximativ 60% dintre acestea au fost finalizate de pe un smartphone, în timp ce circa 40% au fost efectuate cu ajutorul tabletelor.

În prezent, numărul tranzacţiilor online de pe smartphone sau tabletă se află într-o creştere puternică, semn că utilizatorii nu numai că s-au obişnuit cu efectuarea de plăţi online, dar şi că tot mai mulţi dintre aceştia preferă să facă acest lucru de pe un dispozitiv mobil. Pentru acest an, apreciem că rata medie a cumpărăturilor online de pe dispozitive mobile se va dubla, la peste 12% la nivelul întregii pieţe”, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator Netopia mobilPay.

Astfel, în condiţiile în care, pentru acest an, piaţa de profil este estimată să depăşească nivelul de 8,5 milioane de tranzacţii, peste 1 milion de plăţi online vor fi realizate de pe dispozitive mobile, potrivit aprecierilor companiei.


10 April 2014

Antonio Eram, mobilPay.com: Pentru plăţile sub 20 de euro SMS-ul este rege. Plata medie prin aplicaţii wallet este de 200 de lei

1 April 2014

Prima plată offline cu ajutorul telefonului s-a realizat într-o florărie din Braşov

27 March 2014

Şi cardurile Maestro permit plăți online de pe telefon prin mobilPay Wallet