Vola.ro: Aproximativ 60% din cumpărătorii de vacanţe preferă să achite cu cardul
24 February 2014

Vola.ro: Aproximativ 60% din cumpărătorii de vacanţe preferă să achite cu cardul

Aproximativ 60% din totalul tranzacţiilor efectuate de clienţii Vola.ro, în decembrie 2013, au fost făcute prin intermediul cardului, suma medie plătită astfel fiind de 380 de euro, potrivit unui comunicat al portalului de turism, remis, luni, AGERPRES.

Plata cu cardul a devansat astfel plata prin transfer bancar, care a ajuns în anul 2013 la un procentaj mediu de 39%.

Înainte de 2013, tranzacţiile efectuate prin transfer bancar reprezentau aproximativ 50%, procentajul tranzacţiilor efectuate prin card aproximativ 35% şi doar 15% erau tranzacţii cash, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro.

Cea mai mare tranzacţie în moneda europeană înregistrată cu cardul la Vola.ro a fost de 5.970 de euro, iar în moneda naţională – de 21.547 lei.
‘Deşi, înainte de anul 2010, plata cash era opţiunea numărul unu a cumpărătorilor, aproximativ 52% alegând acest mod de plată, în prezent, se află în coada listei preferinţelor privind modalitatea de plată şi, având în vedere rapiditatea cu care s-a obişnuit clientul să aibă acces la servicii, este probabil ca în viitorul apropiat să înregistrăm o scădere. De altfel, în ultimul an se observă o tendinţă descendentă a plăţii cash, de la 19% la începutul anului 2013 la 9% în ianuarie 2014, iar până în anul 2015 ne aşteptăm ca plăţile cu cardul să atingă 80% din totalul tranzacţiilor efectuate la Vola.ro’, spun reprezentanţii companiei. Compania Vola.ro procesează plăţile cu cardul prin intermediul MobilPay.

Vola.ro a devenit, în octombrie 2013, pentru al treilea an consecutiv, compania de tehnologie cea mai dinamică din Europa Centrală, potrivit topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, după ce, în ultimii cinci ani, şi-a majorat veniturile de peste 57 de ori, ajungând la 92,8 milioane de lei în 2012.

Vola.ro deserveşte persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism – bilete de avion rezervări hoteluri, city break-uri, vacanţe, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car.

Netopia MobilPay este liderul pieţei locale de mobile commerce şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card. Compania a procesat, în 2013, un număr de 2,2 milioane de tranzacţii online cu cardul, în valoare de 76 de milioane de euro, o treime din totalul plăţilor realizate cu cardul în România. Pe parcursul anului trecut, procesatorului de plăţi online i s-au alăturat peste 700 de comercianţi noi. 

 


10 April 2014

Antonio Eram, mobilPay.com: Pentru plăţile sub 20 de euro SMS-ul este rege. Plata medie prin aplicaţii wallet este de 200 de lei

1 April 2014

Prima plată offline cu ajutorul telefonului s-a realizat într-o florărie din Braşov

27 March 2014

Şi cardurile Maestro permit plăți online de pe telefon prin mobilPay Wallet