Prima plată offline cu ajutorul telefonului s-a realizat într-o florărie din Braşov
1 April 2014

Prima plată offline cu ajutorul telefonului s-a realizat într-o florărie din Braşov

NETOPIA mobilPay, cel mai mare procesator de plăţi mobile din ţară, şi grupul FlorideLux, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de floristică, au implementat, ieri, prima plată cu ajutorul telefonului într-o locaţie offline din România, la florăria FlorideLux din Braşov.


Clienţii florăriei îşi aleg buchetul de flori, îl duc la casă şi achită scanând codul QR de pe bonul de la casă cu ajutorul aplicaţiei mobilPay MasterCard mobile, instalata pe smartphone. Florăria FlorideLux Braşov este primul comerciant offline din România care beneficiază de această nouă modalitate de plată integrată în wallet-ul aplicaţiei mobilPay MasterCard Mobile şi dezvoltată de NETOPIA mobilPay. Potrivit reprezentanţilor companiei, această aplicaţie ar urma să fie extinsă şi la câteva restaurante din Bucureşti, dar şi la o serie de retaileri online.
Aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile este disponibilă pentru telefoane smart cu sisteme de operare iOS şi Android şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store. După ce descarcă aplicaţia, utilizatorii trebuie să se înregistreze, completând datele personale – nume, prenume, adresă de e-mail şi număr de telefon. Accesul în aplicaţie este securizat printr-un cod mPIN (mobile PIN) format din 6 cifre, definit iniţial de utilizator şi solicitat de fiecare data când acesta deschide aplicaţia. Clienţii pot face plăţi în mobilPay MasterCard Mobile cu carduri MasterCard şi Maestro, iar înregistrarea cardurilor este necesară o singură dată.


10 April 2014

Antonio Eram, mobilPay.com: Pentru plăţile sub 20 de euro SMS-ul este rege. Plata medie prin aplicaţii wallet este de 200 de lei

1 April 2014

Prima plată offline cu ajutorul telefonului s-a realizat într-o florărie din Braşov

27 March 2014

Şi cardurile Maestro permit plăți online de pe telefon prin mobilPay Wallet